top of page

Veelgestelde vragen: 

Wat is lasercladden? 
Lasercladden is een nieuw soort oppervlakte behandeling. Door middel van een hoogvermogen laser wordt er een dunne laag van het basisoppervlak gesmolten. Tegelijkertijd wordt er materiaal poeder toegevoerd in de laser. Dit materiaal poeder smelt en verbindt zich met het basismateriaal met als gevolg een metallurgische verbinding van deze twee materialen.

Kunnen onderdelen worden gerestaureerd met behulp van lasercladding? 
Ja, het is mogelijk om een beschadigd of verkeerd bewerkt onderdeel te herstellen door middel van lasercladden. Wij kunnen namelijk zelf de laagdikte instellen op basis van klantbehoefte om het beschadigde gedeelte te herstellen of om het onderdeel terug te brengen in zijn oorspronkelijke of betere staat.

Welke type verbinding heeft lasercladden met het basismateriaal?
Lasercladding zorgt voor een metallurgische verbinding met het basismateriaal.

Hoe verhoudt de verdunning van lasercladding zich tot conventioneel lassen? 
De verdunning in het basismateriaal is minder dan 2% bij lasercladding, wat minimaal is vergeleken met conventionele lasmethoden. Dit wordt gedaan met minimale warmte-inbreng, die wordt gecontroleerd door de korte tijd dat de laser is gericht op een bepaald punt op het onderdeel. 

Hoe worden de deklagen gekozen?
Deklagen worden bepaald op basis van een grondige analyse van de toepassing en de omgeving waarin het zal dienen. Wij houden rekening met corrosie, slijtage en andere mechanische eigenschappen, afhankelijk van het onderdeel. Klik hier voor meer informatie in welke toepassingen een laserclad laag wordt gebruikt.

Kunnen wij de dikte van de deklaag controleren die op het onderdeel wordt aangebracht? 
Ja, door nauwkeurige controle van de computergestuurde parameters kunnen wij de door jouw gewenste laagdikte aanbrengen met een tolerantie van ± 0,125 mm ( ± 0,005 in). 

Zijn laserclad lagen machinaal te bewerken? 
Ja, onderdelen kunnen worden afgewerkt met een uitwendige hoonmachine, polijstbank, draaibank, slijpbank of geslepen precieze afwerkingen.

Kan de warmte-inbreng tijdens het lasercladden worden gecontroleerd?
Een groot voordeel van lasercladden ten opzichte van conventioneel lassen is dat de warmte-inbreng nauwkeurig kan worden geregeld, waardoor een minimale verdunning en een kleine door warmte beïnvloede zone ontstaat. Deze lagere warmte-inbreng voorkomt vervorming en de eigenschappen van het basismateriaal worden niet nadelig beïnvloed. 

Neem contact met ons op 

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Tel: +088-0018600
Mail: info@technocladdingeurope.com 

bottom of page