top of page

Technische voordelen

Hoge bewerkingssnelheidDoordat EHLA volledig computergestuurd is verhoogd het de doorvoersnelheid van 0,5 tot 2 meter per minuut tot 50 à 500 meter per minuut, waardoor een onderdeel 100 tot 250 keer sneller wordt gecoat dan voorheen.

Lage warmte inbreng

 

Een groot voordeel van lasercladden is de minimale warmte inbreng. Hierdoor is er sprake van lage opmenging met het basismateriaal en er treed geen tot weinig vervorming op. Hierdoor wordt de nabewerking van onze lasercladlaag eenvoudiger en kunnen wij kwaliteit garanderen.

 

CorrosiebestendigheidLasercladden is in tegenstelling tot veel andere oppervlakte behandelingen corrosiebestendig. De microstructuur van het neergesmolten materiaalpoeder is namelijk extreem dicht, scheurvrij en niet poreus. Door de snelle stolling van carbide houdende lagen wordt de slijtagebestendigheid ook nog aanzienlijk verhoogd.
 

Metallurgische verbinding 

 

De EHLA laser smelt een dunne laag van het basisoppervlak. Tegelijkertijd wordt in de laser het materiaalpoeder al gesmolten en aangebracht op het basisoppervlak. Het gesmolten materiaalpoeder verbindt zich samen met het basismateriaal en zo ontstaat er een metallurgische verbinding van deze twee materialen.

Nauwkeurige laagdikte De EHLA laser is 1,5 mm breed en wordt volledig computergestuurd. Door de combinatie van de minimale laserbreedte en geavanceerde systeemeigenschappen kunnen we de laagdikte op een paar duizendste bepalen. Hierdoor kunnen we de gewenste laagdikte waarborgen. 
 

Duurzaam

  

Doordat het materiaal poeder in de laser zelf al gesmolten wordt verbruiken wij door deze techniek veel minder materiaal poeder dan andere laserclad machines. Wij benutten maar liefst 90% van ons materiaal poeder waardoor wij zowel duurzaam als milieubewust kunnen cladden.

Nieuw en reparatie werkWij kunnen zowel nieuw als reparatie werk voor je uitvoeren zonder dat wij de laser of het materiaal poeder moeten vervangen. Dit bespaard veel tijd en maakt het laserclad proces efficiënter.

Grote variatie aan deklagen

 

Wij werken met een grote variatie aan materiaal poeders. Elke poeder heeft zijn eigen eigenschappen geschikt voor elke toepassing. De machine is zo ingericht dat het geen extra tijd kost om te switchen tussen materiaal poeders. Hierdoor kunnen wij een korte doorlooptijd garanderen. 

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op!

bottom of page